service

Histerektomi - Rahim Ameliyatları

Histerektomi, kadınların rahimlerinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. Genellikle çeşitli nedenlerle yapılan histerektomi operasyonları, Op. Dr. Hakan Yılankırkan gibi tecrübeli bir kadın doğum uzmanı tarafından gerçekleştirilmektedir.

Rahim ameliyatları, kadınların sağlık sorunlarına çözüm bulmak için yapılabilir. Bazı durumlarda, rahim kanseri veya aşırı kanamalara neden olan rahim fibroidleri gibi ciddi durumlar için histerektomi ameliyatı önerilebilir. Ancak, bazı durumlarda daha az invaziv tedavi seçenekleri de mevcuttur.

Op. Dr. Hakan Yılankırkan, hastalarının durumlarına ve sağlık geçmişlerine dikkatlice bakarak, histerektomi ameliyatının gerekli olup olmadığına karar verir. Eğer ameliyat önerilirse, hastanın ameliyat öncesi hazırlığı yapması ve ameliyattan sonra sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmesi için gerekli bilgileri verir.

Histerektomi ameliyatları, açık ameliyat veya laparoskopik ameliyat olarak gerçekleştirilebilir. Açık ameliyatta, bir kesi yapılarak rahim çıkarılırken, laparoskopik ameliyatta küçük kesiler yapılarak bir kamera ve ince cerrahi aletler kullanılır.

Op. Dr. Hakan Yılankırkan, hastalarının güvenliğini her zaman ön planda tutar ve ameliyat sonrası dönemde de destek verir. Histerektomi sonrası iyileşme sürecinde, hastalar normal aktivitelerine geri dönmeye başlayana kadar dikkatli olmalıdırlar. Bu süreçte, Op. Dr. Hakan Yılankırkan'ın verdiği talimatlara uymak, daha sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmelerine yardımcı olabilir.

Yol Tarifi Al Hemen Ara